Att välja rätt utbildning

När det väl är dags att tänka på att välja en utbildning, ung som gammal, gäller det att hitta en skolning som passar till sina egna intressen och framför till sin personlighet. Efter att man har träffat en SYO-konsulent, kan risken vara att det kännas lite överväldigande och man har blivit översköljd med massor av information. Detta gör att det blir svårt och få en överskådlig blick på vad man egentligen vill studera till. Men det går faktiskt att råda bot på det, genom fylla i någon av de olika typer av utbildningstester som finns på nätet. Efter att ha genomfört testet, får man lite hum om vilket utbildningsområde man kan satsa på.

När man sedan vet vad man vill göra, är det bara att sätta igång. Behöver man extra utrustning inför studerandet så kan sajter som AllaAnnonser bidra med skrivbord, stolar och andra bekvämligheter som gör utbildningen lättare.

Hitta tester

Det finns en uppsjö av olika tester för att kunna veta vilken utbildning man bör gå på. För att hitta en utbildningstest räcker det med att söka genom olika sökmotorer. Annars har faktiskt Arbetsförmedlingen en bra intressetest, då man fyller i vilka fritidsaktiviteter och intressen man har. Det tar cirka 20 minuter att fylla i och sedan får man förslag på olika yrken man skulle passa för. Att fylla i den gör att man får en indikation åt vilket håll man ska kika åt i framtiden.

Vilken människotyp?

Genom att genomföra någon/några av de utbildningstesterna får man reda på vilken människotyp man är och vilka yrken man skulle passa för. Det gör att det blir både enklare och smidigare att kunna välja en utbildning som passar ens personlighet.

Här kommer några exempel på människotyper som man kan vara:

Hantverkaren

Tycker man om att göra saker med sina händer och dessutom har ett sinne för att ta reda på hur saker och ting fungerar, samtidig som man har lätt för att kunna lära sig nya saker – då innebär det att man helt enkelt är praktisk lagd och då är man en hantverkare.

Lyssnaren

Det finns alltid människor som är bättre på att lyssna än andra och att folk vänder sig till dessa när man behöver få tips och goda råd. Är man en person som människor kan känna sig trygg med och kan anförtro sig åt? Skulle man dessutom vara bra på att beskriva något, så att de flesta förstår vad man menar, då är man en lyssnare.

Tänkaren

Tycker man om att fördjupa sig i saker och ting, för att sedan ta sig en närmare funderare på det? Gillar man dessutom att gå metodiskt tillväga, även om det skulle bara att göra enkla saker – såsom att vika kläder eller diska på samma gång som man också en nyfiken och självständig person – för att sedan hela tiden vilja hitta lösningar på alla typer av problem, ja, då är man en tänkare.

bezel