Vilka utbildningar ska man satsa på för att få jobb?

 

Förutom att utbildningen ska intressera dig och leda till jobb du kan tänka dig att ha under resten av ditt arbetsföra liv, så är det också värt att tänka på hur arbetsmarknaden ser ut för de som gått klart din utbildning. Visst är det kul att plugga något man tycker om, men har du efteråt stora svårigheter att få jobb och får nöja dig med något som du är överkvalificerad för så är det kanske inte riktigt värt det.

De yrkesgrupper där det råder stor brist är bland annat ingenjörer och vårdyrken. Sverige står inför en stor kris gällande stora pensionsavgångar inom dessa yrkesgrupper, och den som har en utbildning till ingenjör eller sjuksköterska kan räkna med att få jobb väldigt lätt. Också lärare inom vissa ämnen råder det stor brist på, särskilt de som lär ut naturvetenskapliga ämnen och matematik. Är man mer praktiskt lagd så behövs det också bland annat byggare och kockar.

Man kan här läsa mer om utbildningar som ger jobb i framtiden. Välj yrke med hjärta, men också en del hjärna. Vilken utbildning du än väljer, så är förutsättningen att få jobb att du går klart hela utbildningen, gärna med bra betyg.

bezel