Utbildning i utlandet

 

Många drömmer hela uppväxten om att en dag bo utomlands. När man gått ut gymnasiet eller till och med ännu tidigare kan studier utomlands vara ett perfekt sätt att få den chansen. Att få uppleva en annan kultur och skolsystem lockar många och kan man så är en utlandsvistelse av studieskäl ett praktiskt alternativ som ger minnen för livet. Och vem vet, kanske man bestämmer sig för att stanna kvar efter studierna?

Erasmus är ett EU-projekt som syftar till att ge unga människor i Europa chansen att få uppleva ett annat land, få internationella vänner och kontakter för livet och sprida kunskap mellan nationsgränserna. Åker man på en erasmusvistelse innebär det att man under en eller två terminer får förlägga sin högskoleutbildning vid ett universitet utomlands. Det är ett otroligt populärt och älskat program som förändrat många människors liv.

För vissa är en termin eller två inte nog, och man vill kanske studera hela sitt utbildningsprogram utomlands. Det är fullt möjligt, och universitet i världen över har idag lång erfarenhet av internationella studenter som kan studera på engelska.

Skolverket har mycket information för den som är sugen på att studera i utlandet.

bezel