Skolforum – en viktig mötesplats

Lärare, förskolepersonal och andra former av pedagoger är personer som tillbringar otroligt mycket tid med våra barn. Att de får kompetensutvecklas och nätverka med andra inom samma område är otroligt viktigt för att de på bästa sätt ska kunna utbilda nästa generation. Genom insatser som Skolforum får de möjlighet att göra just det. Skolforum anordnas bland annat av Lärarförbundet och infaller årligen. Här kan lärare, fritidspedagoger och förskolepersonal mötas samtidigt som de får möjlighet att delta i olika aktiviteter. Idag talas det ofta om att lärare får otillräckliga resurser, men genom att delta i skolforum kan man både stärkas i sin yrkesroll och organisera sig tillsammans med andra inom samma område. I den här texten ska vi berätta djupare om vad Skolforum är och vilka aktiviteter man har möjlighet att delta i. Om du själv arbetar inom utbildning är det bra att känna till detta evenemang och också kanske passa på att vara med nästa gång det anordnas.

Aktiviteter på skolforum

En bra början för att lära känna Skolforum bättre är att besöka Lärarnas Riksförbunds hemsida. Här kan du bland annat hitta program över aktiviteter som finns att delta i och själv planera ett eget skräddarsytt program. Det finns en mängd olika seminarium och work shops av ta del av. Det är också möjligt att möta fackliga representanter och andra experter och och ställa frågor. Ett stort antal montrar finns också uppställda och är väl värda ett besök. Kort sagt är Skolforum en perfekt plats för dig som vill fördjupa din kompetens som lärare eller ta del av nya rön och inlärningsmodeller. Om du tycker att detta låter spännande är det redan nu dags att börja peppa för nästa höst. Det är nämligen på hösten som forumet anordnas, något som passar bra eftersom det också är då läsåret tar sin början. Det är helt enkelt en chans för dig att komma till skolstarten med nya idéer och infallsvinklar. Platsen är Älvsjömässan i Stockholm, det vill säga relativt centralt i landet så att de flesta kan delta.

En möjlighet att nätverka

Idag händer mycket i skolans värld. På senare år har vi blivit allt mer uppmärksamma på saker som gruppdynamik och inlärningssvårigheter. Vi har också ett stort antal nyanlända som behöver tas emot av skolan på ett bra sätt. Detta är även frågor som tidigare Skolforum har fokuserat mycket på och säkerligen blir det så också kommande år. Även om man som lärare har kollegor kan yrket ibland bli en aning ensamt eftersom man ofta står själv inför en grupp elever. Att då kunna träffas och diskutera olika utmaningar med jobbet tillsammans med andra kan vara en stor hjälp. Passa på att knyta nya kontakter när du besöker Skolforum. På så sätt har du en bred kompetens att vända dig till om du skulle stöta på problem eller frågeställningar i yrket. Varför inte ge dina nyfunna vänner en liten present så att de kommer ihåg dig? Beställ till exempel pennor med tryck hos foretagspresent.nu och dela ut till dem som du vill nätverka med som alternativ till visitkort.

bezel